Hajdaš Dončić: Ramljak je Škegrin izbor, sa SDP-om nema veze

Vijesti 10. tra 201712:23 > 13:06
N1

SDP nije sretan zbog izbora Ante Ramljaka za izvanrednog povjerenika za Agrokor, a od njega traži da u mjesec dana popiše i javno objavi sve tražbine dobavljača prema Agrokoru

“Izbor povjerenika govori o jednom kontinuitetu HDZ-ove politike još iz vremena pretvorbe gdje možmo zaključiti da je sadašnji povjerenik izbor pravog ministra gospodarstva Borislava Škegre i mi tim izborom nismo sretni”, poručio je u ime SDP-a Siniša Hajdaš Dončić na konferenciji za medije na Ibelrovu trgu u sjedištu stranke.

“Ipak želimo da povjerenik uspije isplatiti plaće. Tražimo da zaštiti radnike i male dobavljače i da u roku 30-ak dana popiše sve tražbine i javno ih objavi kako bi svi građani Republike Hrvatske znali kakva je situacija s Agrokorom s punom zaštitom malih i srednjih dobavljača”, istaknuo je Hajdaš Dončić.

Podsjetio je da je SDP aktivirao infotelefon gdje svi zainteresirani mogu komunicirati svaki dan s timom unutar SDP-a i da ih ljudi zovu, a stranci to koristi da još dublje uđe u probleme te im pomaže kod formiranja stranačkih sektorskih poslova o kojima će SDP izvijestiti koncem ovoga ili početkom sjedećeg tjedna.

“Aktivno pripremamo izmjenu nekoliko zakona”, najavio je Hajdaš Dončić i podsjetio da nisu sretni ni zbog donošenja “lex Agrokora” te da su imali nekoliko svojih prijedloga koji bi omogućili rješenje problema.

“Vjerujem da će ipak prevladati razum, saslušati se prijedloge oporbe i to da bi bili zaštićeni radnici dobavljača koji su možda i ugroženiji od samih radnika Agrokora”, nada se Hajdaš Dončić, koji je upitan za bliskost Ramljaka SDP-ovoj Vladi odbacio tu vezu.

“Nije bilo blizak SDP-u. Svi znamo tko ga je predložio za to mjesto na kojem je bio”, odvratio je aludirajući na to da je tada HNS-ov Radimir Čačić 2012. godine imenovao Ramljaka u upravu CEI-a (Centra za energetiku i investicije) te u Nadzorni odbor HEP-a.

Što se pak tiče opoziva ministra financija Zdravka Marića, Hajdaš Dončić je ponovio da će SDP ako Marić sam ne odstupi, pokrenuti njegov opoziv sukladno proceduri.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.