Skejo prijavljen; zbog prijetnje Ostojiću priveden muškarac

Vijesti 12. tra 201707:07 > 07:13
Facebook screenshot

Splitska policija je podnijela optužni prijedlog protiv 61-godišnjeg muškarca, a neslužbeno se doznaje da je riječ o ratnom zapovjedniku HOS-a Marku Skeji. Policija je privela i muškarca koji je prijetio saborskim zastupnicima SDP-a Ranku Ostojiću te Arsenu Bauku putem Facebooka.

Skeju policija sumnjiči za prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, prilikom obilježavanja 26. godišnjice osnutka IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban, 10.travnja.

Datum osnutka NDH, naime, predstavnici IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban koriste za proslavu godišnjice njenog osnutka, iako je ona formirana 2. studenog 1991. godine.

Tijekom obilježavanja 26. godišnjice osnutka IX. bojne HOS-a Rafael vitez Boban kod spomenika palim pripadnicima u Ulici Ruđera Boškovića u Splitu u nekoliko se navrata čuo pozdrav “Za dom spremni”, snimku o tome prenijeli su mediji, a policija je najavila kako će se kriminalističko istraživanje u tom slučaju nastaviti.

Satnik Damir Banić čitanje ratnog puta bojne završio je s pozdravom “Za dom spremni”, a isti je pozdrav na kraju svog govora tri puta zaredom ponovio i Marko Skejo.

Na skupu HOS-a primijećeni su HDZ-ov dožupan Luka Brčić, splitski gradski vijećnik HČSP-a Luka Podrug, dopise podrške poslali su saborski zastupnik Željko Glasnović, HDZ-ov EU parlamentarac Ivica Tolić, a Marko Skejo, jedan od osnivača bojne i inicijatora postavljanja ploče s natpisom “Za dom spremni” u Jasenovcu, posebno je pozdravio izaslanika ministra branitelja Nikolu Tokića, ali i HDZ-ovog saborskog zastupnika Petra Škorića, izaslanika Grada Splita i suradnika Ive Baldasara, Davora Marasovića te dogradonačelnika Solina Josipa Tokića, također iz HČSP-a.

Priveden zbog prijetnji saborskom zastupniku

Osim te prijave, splitska je policija u službene prostorije privela i 48-godišnjeg muškarca koji je na društvenoj mreži Facebook prijetio predsjedniku Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora i saborskom zastupniku Ranku Ostojiću.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.