Ministri gospodarstava na sastanku u Beogradu zbog Agrokora

Vijesti 14. tra 201707:36 > 07:42
REUTERS

Kako doznaje N1 iz srpskih izvora, u Beogradu će se u srijedu, 19. travnja, održati summit zbog krize u Agrokoru na kojemu će sudjelovati ministri gospodarstava zemalja regije. Hrvatska ministrica poziv zasad nije dobila.

Sastanku bi trebali prisustvovati ministri gospodarstva Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije.

‘Imamo saznanja o organiziranju sastanka ministara gospodarstva u Beogradu, ali ministrica Dalić zasad nije zaprimila poziv na taj sastanak, kao niti Ante Ramljak’, kažu nam u Vladi.

Kriza u Agrokoru nije samo hrvatski problem, već od nje strahuju i u regiji, a ponajprije u Sloveniji te Srbiji gdje koncern zapošljava nešto manje od deset tisuća radnika.

Podsjetimo, Slovenci su jučer najavili svoj zakon o sistemskim tvrtkama, lex Mercator, kojim žele zaštiti tu tvrtku od moguće izvlačenja novca za spašavanje Agrokora.

Srbijanski premijer Aleksandar Vučić prije desetak dana u Mostaru izrazio je bojazan da će Agrokor biti vrlo teška tema i u Srbiji.

“Bojim se da će Agrokor biti teška, teška, vrlo teška tema i kod nas u Srbiji, ne samo u Hrvatskoj i BiH”, rekao je Vučić novinarima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.