Zbog koncesije za Zlatni rat HDZ spreman maknuti Ževrnju?

Vijesti 22. tra 201708:21 > 08:25
Ivo Cagalj/PIXSELL

Nadzor dodjele koncesije za najpoznatiju hrvatsku plažu vodi ministar Oleg Butković, a o njegovu nalazu ovisi sudbina župana splitsko-dalmatinskog.

Zlatku Ževrnji, HDZ-ovu aktualnom splitsko-dalmatinskom županu koji na ovim lokalnim izborima u svibnju pokušava osvojiti još jedan mandat, opasno se zatresla fotelja nakon što je županija odlučila koncesiju za Zlatni rat u Bolu na Braču dati privatnoj tvrtki za koju se vjeruje da je bliska HDZ-ovoj struji oko zamjenika predsjednika stranke Milijana Brkić.

“Premijer nije znao što se sprema za Zlatnim ratom, a kada je saznao bio je jako ljut. Odmah je sazvao utjecajne članove stranke na kojem je Vladimir Šeks predložio da se pokrene nadzor”, rečeno je Jutarnjem listu iz vrha HDZ-a.

Oleg Butković, ministar prometa, kako doznaje Jutarnji, u ponedjeljak bi trebao doći u Split. Činjenica je da Žervnju mnogi krive za nastalu situaciju. Otežavajuća okolnost mogla bi biti i dodjela koncesije za plažu Bene koju je dobio Željko Kerum. Jedni u HDZ-u, pak, misle da je Ževrnja jak HDZ-ov kandidat da bi ga tek tako maknuli, dok drugi ipak ostavljaju tu mogućnost otvorenom, no ono u čemu se svi slažu jest to da bi njegova daljnja budućnost doista mogla ovisiti o upravnom nadzoru koji je naložio sam premijer Andrej Plenković.

Koliko god se i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Andro Krstulović Opara pokušava maknuti iz ove priče, koja doista nema veze s njim, to i njemu u kampanji šteti i politički protivnici ga napadaju zbog toga. Zato bi i njemu bilo dobro da se priča što prije zaključi, kako god se završila, sa Ževrnjom ili bez njega u utrci za župana.

Iz Ministarstva prometa su poručili da će dokumentacija biti javna jednom kad odluka o dodjeli koncesije postane pravomoćna.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.