Neshvatljivo je da nitko nije razgovarao sa stanarima Savice

Vijesti 24. tra 201712:49 > 12:57
Čuvamo naš park

Novinar Slobodne Dalmacije Frenki Laušić gostovao je u N1 studio uživo gdje je, među ostalim, komentirao i posljednja zbivanja u parku na zagrebačkoj Savici.

Dvadesetak članova inicijative “Čuvamo naš park”, podsjetimo, od ponedjeljka ujutro dežura na južnom dijelu parka Trnjanska Savica i ne dopušta djelatnicima Zrinjevca ulazak u Park gdje bi trebali postaviti građevinske ograde za gradnju novog parka, izjavio je Hini predstavnik inicijative Sanjin Đukić.       

U ponedjeljak ujutro, oko 4,30 sati, djelatnici Zrinjevca dopremili su prvi dio građevinskih ograda i do 5,30 sati postavili ih djelomično ogradivši južni dio parka Trnjanska Savica. Petnaestak članova inicijative “Čuvamo naš park” spriječilo je oko 6,30 sati dovoz drugog dijela ograda koje su stigle kamionom, kao i ulazak bagera na prostor parka.

Radovi u parku trenutno stoje, a kod parka dežura oko 25 članova inicijative.

”Građani su protiv preuređenja parka jer misle da bi u ovoj sitauciji bio red da se kontaktiralo lokalnu zajednicu, oni su, naime, već iskazali da su na neki način nadprosječno privrženi tom parku. Divna je to zelena oaza, gotovo jedina preostala u tom kvartu, sigurna od automobila i ceste pa su djeca sigurna, i mislim da najviše problematiziraju to što bi 42 posto površine bilo prekriveno tartanom. Neshvatljivo je da se s njima nije razgovaralo i upoznalo ih se s tim projektom, ljudi su šokirani ovim naglim potezom”, kazao je za N1 novinar Frenki Laušić, inače, stanovnik tog kvarta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.