Načelnik Bola: Netransparentne sante leda plove Jadranom

Vijesti 25. tra 201715:28 > 15:37
Dusko Jaramaz/PIXSELL

Danas je u Supetru na otoku Braču s početkom u 14:30 sati održan prosvjed građana koji se, kako ističu, bore protiv neprihvatljivog ponašanja županijske vlasti.

Iako je u ponedjeljak Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture nakon upravnog nadzora poništilo odluku o dodjeli koncesije za plažu Zlatni rat u Bolu na Braču, Bračani nisu odustali od današnjeg prosvjeda.

Nadzorom je utvrđeno da nije ispoštavan kranji rok za dostavu ponuda te da informacije i objašnjenja nisu bila dostupna svim sudionicima natječaja na isti način.

Načelnik općine Bol Tihomir Marinković građanima i novinarima koji su došli na prosvjed u Supetar podijelio je letke na kojima stoji:

“Ovogodišnja nezakonita dodjela koncesije plaže Zlatni rat na 15-godišnje upravljanje fantomskom društvu iz Zagreba je samo vrh sante leda u netransparentnom upravljanju našim prirodnim bogatstvima. Takve netransparentne sante leda plove Jadranom, od Dubrovnika preko Hvara i Supetra do plaže Zrće na Pagu.

Mi danas želimo živjeti na našem otoku, želimo raditi, želimo upravljati našim resursima na korist nama, našoj djeci i điroj zajednici.

Stara je floskula da reba mijenjati Zakon o pomorskom dobru i morskim lukama. Već je nekoliko prijedloga Zakona i izmjena i dopuna Zakona bilo u javnoj raspravi, ali političarima ništa od predloženog dosada nije odgovaralo jer razumnim izmjenama Zakona ne bi mogli pogodovati svojim prijateljima.

I javnoj raspravi o nacrtu novog Zakona trebaju sudjelovati udruge mldih, udruge općin ai gradova, Pokret otoka, Otočki sabor i ostale udruge i pojedinci koji brinu o poboljšanju uvjeta za život ljudi koji uz more provode 365 dana u godini”, stoji u letku.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.