'Ne osjećam odgovornost, ali ne želim štetiti HDZ-u'

Vijesti 25. tra 201716:16 > 16:22
N1

"Iako ne osjećam osobnu odgovornost, svjestan medijske slike i percepcije javnosti stvorene nakon donošenja Odluke o dodjeli koncesije za Zlatni rat, te moguće političke štete za HDZ na ovim lokalnim izborima, objasnio je Zlatko Ževrnja u priopćenju zašto odustaje od kandidature za splitsko-dalmatinskog župana.

“Moja je obaveza bila da izvijestim županijski odbor, a odluku sam donio jutros kao odgovoran član HDZ-a”, kazao je Ževrnja novinarima u utorak popodne u Splitu.

“Ne osjećam osobnu odgovornost, ali riječ je o dubokom moralnom činu. Da ne nanesem štetu stranci podnio sam ostavku na kandidaturu za župana”, istaknuo je.

Na novinarsku opasku da neki ovo tumače kao obračun s ljudima Milijana Brkića u stranci i pitanje je li to stoji li ne stoji, Ževrnja je odvvratio: “To su najobičnije špekualcije i to ne stoji.”

“Uvjeren sam da ćemo imati odličan rezultat i na izborim izaći kao pobjednici”, optimističan je Ževrnja.

Ranije je Ževrnja Facebooku objavio zašto odustaje od kandidature. Objavu prenosimo u cijelosti.

“Od prvih dana utemeljenja HDZ-a do danas, bio sam i ostajem do kraja, odani član stranke. Riječi utemeljitelja stranke i prvog predsjednika Republike Hrvatske, dr. Franje Tuđmana: „Sve za Hrvatsku, Hrvatsku ni za što“ bile su i ostale moje temeljno načelo političkog djelovanja.

 Iako ne osjećam osobnu odgovornost, svjestan medijske slike i percepcije javnosti stvorene nakon donošenja Odluke o dodjeli koncesije za Zlatni rat, te moguće političke štete za HDZ na ovim lokalnim izborima, zahvaljujući još jednom svima koji su me predložili na časnu dužnost kandidata za župana Splitsko-dalmatinske županije, najavljujem osobno odustajanje od tog prijedloga.

Kao i dosad, ostajem vjeran i odan član HDZ-a, spreman pomoći svojoj stranci i našim kandidatima na lokalnim izborima u svom punom ljudskom, stručnom i političkom kapacitetu.

S poštovanjem”

Da Ževrnja odustaje od kandidature danas ranije je objavio premijer Plenković.

“Ževrnja se ponio odgovorno, kazao je Plenković, jer je sam najavio da se neće kandidirati na predstojećim lokalnim izborima.

“Zlatko Ževrnja se povlači, a Županijski odbor HDZ-a ima sastanak danas u 15 sati te će odrediti novog kandidata”, rekao je Plenković novinarima u Banskim dvorima.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.