Blaženko Boban novi HDZ-ov kandidat za župana

Vijesti 25. tra 201717:15 > 17:17
N1

Blaženko Boban, saborski zastupnik i bivši dugogodišnji gradonačelnik Solina, novi je HDZ-ov kandidat za župana Splitsko-dalmatinske županije.

“Kažu čovjek snuje, a Bog određuje. Tko se i meni dogodilo, od danas krećem u kampanju, uz jedoglasnu podršku Predsjedništva i Županijskog odbora. To mi je jako važno za budući rad”, kazao je Boban.

Govoreći o sebi, Boban je naveo da je iz Solina, otac troje djece, da je 11 godina i 11 dana bio gradonačelnik Solina, te da je po aktivnosti u Saboru treći zastupnik.

“Ovim moralnim činom HDZ dokazuje vjerodostojnost na svim razinama”, kazao je Boban i istaknuo da za sada nema izborni program ali da će ga predstaviti za nekoliko dana. “Na njemu ću raditi 24 sata dnevno”, kazao je.

Na pitanje zašto Ževrnja nije došao pred novinare i objasnio zašto se povlači, Boban je odgovorio: “Bio je tu, uputio je priopćenje.”

Na novinarsku konstataciju da su oko dodjele koncesije za plažu Zlatni rat prekršena tri zakona, a koju je Ministarstvo u ponedjeljak poništilo, kazao je: “Što se tiče prekršaja, radi se o ne krupnim stvarima, već proceduralnim stvarima.”

Smatra da oko dodjele koncesije nije bilo pogodovanja: “Morao bih vidjeti dokumente sve, ali mislim da nije.”

Kaže da se Ževrnja nije povukao jer je to zatraženo iz Zagreba: “On je smatrao da kao odgovorna osoba treba to učiniti.”

“HDZ je jedinstven. Svi smo danas ovdje iz Splitsko-dalmatinske županije bili”, poručio je Boban kako nema sukoba u stranci.

Objava kandidature Bobana uslijedila je nakon što je danas popodne Zlatko Ževrnja objavio da odustaje od kandidature za splitsko dalmatinskog župana.

“Iako ne osjećam osobnu odgovornost, svjestan medijske slike i percepcije javnosti stvorene nakon donošenja Odluke o dodjeli koncesije za Zlatni rat, te moguće političke štete za HDZ na ovim lokalnim izborima, objasnio je Ževrnja.

Više možete pročitati OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.