Grmoja iznio nove optužbe na račun premijera i Marića

Vijesti 28. tra 201709:38 > 09:40
N1

Sjednicom Sabora u petak predsjeda čelnik Mosta i aktualni predsjednik Sabora, Božo Petrov.

Međutim, već su na samom početku zatražene stanke. Mostov Nikola Grmoja zatražio je stanku zbog aktualnoga stanja u politici, jer ‘imamo nove detalje’. 

“Predstavit ću nove informacije koje će uzdrmati politički sustav ove zemlje, pokazati da institucije ne funkcioniraju. Premijer Plenković je prije nekoliko dana bio upoznat s informacijama do kojih smo mi došli i zbog kojih smo tražili da ministar Marić treba otići. Došao je iz Agrokora na mjesto ministra financija i u godinu i pol, otkad je on ministar financija, porezni nadzor nije ušao u Agrokor d.d., koncern vrijedan 50 milijardi kuna, dok istovremeno za 3 kune viška u blagajni teroriziraju se naši ugostitelji.

Možda još gora stuacija, od 2007. godine porezni nadzor nikad nije ušao u Agrokor, koncern vrijedan 50 milijardi kuna.

O kakvim institucijama pričamo? O kakvoj državi pričamo? Je li to Hrvatska za kakvu su se branitelji borili? Hrvatsku, koja je Gazdin feud? Premijer koji je upoznat s tim štiti Marića, smjenjuje tri ministra koji rade svoj posao. O kakvoj se tu kolegijalnosti može govoriti? Premijer treba štititi zakonitost, a on je odlučio štititi ministra, za vrijeme kojega u godinu i pol dana porezni nadzor ušao u Agrokor d.d.

Osim toga, Porezna uprava je odbijala dati informacije o tome koliki je porezni dug Agrokora. Oni nisu ni znali koliki je dug, jer nisu ušli u Agrokor. Premijer je odlučio štititi Gazdu, ministra financija, smijeniti tri ministra koji rade svoj posao i on priča o nekakvoj kolegijalnosti?

Mi smo odgovorni narodu, državi, institucijama i vrlo rado će naši ministri napustiti funkciju kad ovdje bude 76 ruku koje su za to. Nećemo dozvoliti da premijer ugrožava stabilnost Republike Hrvatske.

Ja znam da mi smetamo, ali smetat ćemo i boriti se za građane, završio je Grmoja svoje izlaganje, što su brojni zastupnici pozdravili pljeskom.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.