'Premijer je jučer odlučio odigrati ruski rulet'

Vijesti 28. tra 201711:54 > 12:03
N1

Novinarka Sandra Bartolović iz Forum.tm-a gostovala je u programu N1 televizije i komentirala aktualne političke događaje.

“Danas smo u još većem cirkusu nego jučer što vidimo iz stanki u Saboru. Tu nije riječ samo o Mariću nego i o drugim bivšim ministrima financija. Most igra na populizam i demagogiju, imamo opasne izjave Orepića koji poziva građane da hitno moraju reagirati, govori o opstrukciji vlasti, a nije jasno na što misli”, rekla je Bartolović.

“Ovo s dolaskom ministara danas na posao djeluje kao dječji vrtić. Iščitavala sam precizno ustavni zakon i mislim da Plenković vuče poteze u skladu s tim i ne izlazi iz tih okvira. Nema rasprave o tome i rasprave o razrješenju”, rekla je Bartolović te dodala da ono za što treba supotpis predsjednika Sabora je pri imenovanju novih ministara ako uspije skupiti glasove.

“Most igra igru motiviranu lokalnim izborima. Ono što ja ne razumijem kod Mosta je da su oni već dvaput glasali za Marića, a netko tko je ozbiljan političar bi znao da je Marić radio u Agrokoru i ne znam zašto im je sada suspektan. Digli su ruku i za lex Agrokor, licemjerni su. Svi govore o opstrukciji vlasti, nema ustavne krize o kojoj svi govore. Netko tko se predstavlja kao moralna vertikala bi se trebao povući.  Zašto Petrov nije dao ostavku i vratio se u saborske klupe kako bi se izabrao novi predsjednik Sabora?”, upitala je Bartolović.

Novinarka Forum.tm-a otkrila je što bi po njoj bio najbolji scenarij. “Premijer je jučer odlučio odigrati ruski rulet. Pokazalo se da prošle godine Karamarko nije znao zbrajati pa ćemo vidjeti zna li Plenković zbrajati. Ili ćemo imati isti scenarij. Svi govore da žele izbore. HNS je odškrinuo vrata mogućnosti da se ne ide na izbore, ne možemo ništa znati u ovom trenutku”, zaključila je Bartolović.

Tijek događaja iz minute u minutu pratite OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.