"Ne bih rekao da reforma javne uprave propada"

Vijesti 02. svi 201716:20 > 16:32
N1

U Ministarstvu uprave danas je izvršena primopredaja dužnosti između dosadašnjeg ministra Ivana Kovačića i državnog tajnika Darija Nekića kojega je predsjednik Vlade RH Andrej Plenković odredio da preuzme sve poslove iz djelokruga Ministarstva te da predstavlja Ministarstvo i upravlja njegovim radom do imenovanja novog ministra.

“Nije bilo nikakvih problema, za pola sata smo sve odradili. Što se tiče financija, sve je u redu, a Akcijskim planom je predviđeno sve što ćemo raditi u budućnosti”, kazao je Nekić u izjavi novinarima nakon obavljene primopredaje.

Upitan može li on voditi Ministarstvo, Nekić je podsjetio da je dobio ovlasti državnog tajnika i odluku o imenovanju i radit će posao koji je dobio u zadatak. Složio se da “situacija nije uobičajena, ali kad se steknu okolnosti za imenovanje ministra, bit će imenovan”.

Kazao je da ne zna niti je to pitanje za njega koliko ova situacija može potrajati te je zamolio malo vremena kako bi stekao bolji uvid. Doduše, kako je kazao, “100 dana ne trebam, bit će dovoljan ovaj tjedan da povežem sve konce”.

Upitan propada li ovime najavljena reforma javne uprave za koju se zalagao Most dok je HDZ bio rezerviran, podsjetio je da je “uvijek bio HDZ-ov gradonačelnik” i podsjetio da je “sudjelovao u ovoj reformi kroz Udrugu gradova” te zaključio: “Ne bih rekao da propada bilo koja reforma iza koje će stati Vlada RH, a o svemu ćete biti pravovremeno infomirani”.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo naOVOM LINKU.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.