Lacković: Ne postoji izjava da ću podržati opoziv Marića

Vijesti 05. svi 201709:08 > 09:14
N1

Nezavisni saborski zastupnik, Željko Lacković, obratio se medijima nakon sastanka s predsjednicom Republike Hrvatske, Kolindom Grabar Kitarović.

“Smatram da Hrvatskoj treba stabilnost, da bi Vlada trebala biti funkcionalna, a ne da prati rejting na dnevnoj razini pojedinih članova. Interes Hrvatske je pokušati sastaviti funkcionalnu Vladu i to sam rekao predsjednici”, rekao je Lacković.

Upitan je za komentar vezan uz jučerašnje glasanje protiv opoziva ministra financija, Zdravka Marića. “Ja sam za svoju podršku za neglasanje za opoziv tražio da se zamrznu svi vlasnički udjeli gospodina Ivice Todorića u Agrokoru, nisam bio za lex Agrokor, jer bi on uskoro postao lex Todorić i u toj situaciji Marić dolazi u potencijalni sukob interesa. Moja je cijela priča konzistentna i smatram da se njemu imovina treba zalediti, ne oduzeti”, rekao je Lacković. 

“Meni nije nitko govorio kako da glasam, pa nije primjereno da mi osoba, kolega saborski zastupnik, kad ne sudjeluje u vlasti, poručuje kako ću glasati. Ne postoji izjava u medijima gdje sam ja rekao da ću podržati opoziv”, rekao je Lacković.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.