Iscurili novi detalji o netrasparentnom izboru Buljan Culej

Vijesti 26. svi 201718:12 > 18:19
Ilustracija

Izbor nove voditeljice ekspertne skupine za kurikularnu reformu Jasminke Buljan Culej izazvao je čitav niz burnih reakcija.

Nakon jučerašnje kaljuže i balkanske krčme, kako je stanje kurikularne reforme opisao Boris Jokić, danas novi dokazi o netransparetnosti i krajnje sumnjivom izboru Jasminke Buljan Culej na mjesto voditeljice ekspertne skupine.

Nakon Josipa Milata, ostavkom u posebnom Povjerenstvu za strategiju obrazovanja prijeti i Vedran Mornar.

Ako Mornar ode ministru Pavo Barišiću će, kaže biti žao, no najave ostavki nimalo ga ne uznemiravaju.

“Nitko nije nezamjenjiv, znate izreku – gdje su nezamjenjivi”, rekao je Barišić.

Na valu nezadovoljstva krizira i SDP, kažu – uništene su prilike za 4 generacije učenika.

“Vlada bi trebala promijeniti ministra i stručno povjerenstvo i da sve započne ispočetka – nema šansa da počne primjena prije 2018. školske godine – četiri generacije učenika je izgubljeno“, smatra povjesničar Neven Budak.

Baš kao i prošle godine raste pritisak na ministra obrazovanja zbog kurikularne reforme. Umjesto da smiri strasti, izbor nove voditeljice ekspertne radne skupine Jasminke Buljan Culej je izazvao niz prigovora, a na kraju je najavljen i novi prosvjed.

Profesor Josip Milat zbog načina izbora odmah je podnio ostavku u stručnom povjerenstvu.

Da je sve u procesu bilo daleko od idealnog kaže i Vedran Mornar, koji najavljuje i mogućnost da se pojave nove ostavke.

Akcija za kurikularnu reformu se, baš kao i lani, održava 1. lipnja, usred političke krize i samo tri dana prije drugog kruga lokalnih izbora.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.