"Neka Kerum ne prijeti i ne zagađuje medijski prostor"

Vijesti 05. lip 201710:02 > 10:10
N1

Nakon što je izgubio od HDZ-ova Andre Krstulovića Opare u utrci za gradonačelnika Splita, HGS-ov Željko Kerum optužio je Oparu i šefa HDZ-a te premijera Andreja Plenkovića za krađu glasova zbog 11 posto nevažećih listića. Opara je u razgovoru za N1 poručio Kerumu da ne prijeti, a građanima da će ih svojim radom uvjeriti da je promjena došla u grad.

“Moj suparnik je hrvatski medijski prostor je ispunio neprimjerenim gnjusnim riječima izgovorenima u jednoj kampanji za lokalne izbore i ovo je njegov nastavak vrlo čudnih reakcija, svi poraženi su čestitali pobjednicima, ja nažalost nisam imao prilike čuti to”, požalio se Opara, a Kerumu je poručio: “Neka ne prijeti, neka ne zagađuje medijski prostor, neka se suzdrži jer podijeljenost koja vlada nije na čast nit Splitu, niti koristi gradu i razvoju demokracije”.

“Njegova čestitka meni ne znači ništa, ali on je dužan to učiniti u ime onih ljudi koji su mu dali glas, osobno me uopće ne zanima što govori taj gospodin, ali ako to ne učini – stao je na stranu onih koji ne žele mir u gradu”, smatra Opara koji je pozvao sve koji imaju primjedbe oko listića da to i prijave te da se sve provjeri u skladu sa zakonom.

“Zahvaljujući lošoj politici, naš grad nema šest mjeseci proračun i to je nedopustivo za drugi grad u Hrvatskoj”, upozorio je Opara, a upitan s kime će koalirati u Gradskom vijeću, odvratio je: “Sa svim građanima Splita, želim biti gradonačelnik svih građana, uvjerit ću ih svojim poslom da je promjena došla u grad. 34 vijećnika u Gradskom vijeću, siguran sam, vole ovaj grad i siguran sam da neće propustiti donijeti proračun, svi koji žele dobro ovom gradu su dobrodošli”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.