Bandić snizio cijene bazena pa najavio anketu među građanima

Vijesti 06. lip 201713:45 > 13:49
N1

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je u utorak uz veliki bazen ŠRC Šalata pojeftinjenje ulaznica za sve gradske bazene za građane od 40 do 66 posto, otkrivši tako na što je mislio kada je u pobjedničkom obraćanju u izbornoj noći u nedjelju najavio je da će jedna usluga za građane uskoro pojeftiniti.

Od srijede, 7. lipnja, cijena dnevne ulaznice za gradske bazene za odrasle će radnim danom pojeftiniti s 20 na 10 kuna, a vikendom s 25 na 15 kuna. Za djecu, invalide i umirovljenike cijena će radnim danom biti smanjena s 15 na 5 kuna, a vikendom s 20 na 10 kuna. Mjesečne ulaznice pojeftinit će 50 posto, na 150 kuna za odrasle, odnosno 100 kuna za za djecu, umirovljenike i invalide. Godišnje ulaznice iznosit će 1.500 odnosno 800 kuna, a godišnje za sve bazene 1.600 odnosno 900 kuna. Dnevna obiteljska ulaznica umjesto sadašnjih 60 kuna bit će 30 kuna.

Gradonačelnik Bandić najavio je i provođenje ankete među građanima o radnom vremenu gradskih bazena.

“Nisam se nikada bavio Ustanovom za upravljanje športskim objektima i neke stvari i mene šokiraju pomalo. Sada kada sam to pogledao vidim da od sedam bazena nijedan nema isto radno vrijeme”, kazao je Bandić ocijenivši to “javašlukom i neredom” te najavio provođenje ankete o tome od kada do kada građani žele da bazeni rade.

Anketa će se provesti u roku od tjedan dana među stanovnicima kvartova u kojima se bazeni nalaze a potom će se njihovo radno vrijeme prilagoditi građanima.

U roku od 30 dana bit će uvedena i automatska naplata ulaza na sve gradske bazene, najavio je Bandić. “Tu majka Isusova ne zna koliko je karata prodano i koliko je utrženo”, rekao je .

Na novinarski upit kako misli osigurati većinu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, Bandić je odgovorio da je Stranka rada i solidarnosti spremna za stabilnu većinu odreći se mjesta predsjednika i potpredsjednika Skupštine.

“Dobili smo izbore na sve četiri razine, za gradonačelnika, relativnu većinu u Skupštini, relativnu većinu u vijećima gradskih četvrti i u većini mjesnih odbora i napravit ćemo sve da se napravi stabilna većina, pod cijenu da stranka ne bude imala časničko mjesto, ni predsjednika ni potpredsjednika”, kazao je Bandić.

Na pitanja o preslagivanju u Saboru nije želio odgovarati, samo je poručio da će se o tome raspravljati u stranci.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.