"Želim preuzeti SDP, a Milanović treba u utrku za Pantovčak"

Vijesti 10. lip 201709:02 > 09:31
N1

Bivši ministar i bivši član vodstva SDP-a Mirando Mrsić pozvao je bivšega šefa svoje stranke i bivšega premijera Zorana Milanovića da bude SDP-ov kandidat za predsjednika države, a on sam spreman je, tvrdi, preuzeti vođenje SDP-a.

Želim preuzeti stranku, Milanovića pozivam u utrku za predsjednika Republike Hrvatske, kazao je Mrsić u intervjuu Večernjem listu, istaknuvši da je kritika onih koji su mu prigovarali što je prvi zatražio odlazak aktualnog šefa SDP-a Davora Bernardića između dva kruga lokalnih izbora – “stereotipna”.

Neki su taj potez protumačili kao njegovu kandidaturu za budućeg šefa stranke, a on na to odvraća. “Spreman sam raditi za bolji SDP, ali važno je da se okupi tim i da stranka bude spremna na promjene. Nakon istupa u medijima prilaze mi i građani i članovi SDP-a i svi govore isto: u SDP-u se nešto mora promijeniti jer u suprotnome neće više glasati za nas”.

Mrsić je komentirao i nagađanja da bi Milanović mogao biti kandidat SDP-a za predsjednika države i kaže: “Hoće li to napraviti, ovisi o njemu – mislim da Zoran to može. Za SDP bi to bilo dobro jer bi imao jakog kandidata koji bi se suprotstavio vjerojatno sadašnjoj predsjednici. U tom srazu on je definitivno superioran. Osim toga, kako vrijeme odmiče, sve se više počinje na drugačiji način valorizirati Vlada u kojoj smo mi bili”.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.