Bulj novu ministricu nazvao savjetnicom 'malog Slobe'

Vijesti 13. lip 201711:11 > 11:33
N1

Zastupnik Mosta Miro Bulj zatražio je stanku na početku današnje saborske sjednice kako bi govorio o TE Peruča i projektu Vis Viva.

Prema njegovim riječima, u nj je upleten i suprug nove ministrice vanjskih poslova Marije Pejčinović Burić.

‘TE Peruča je prema ocjenama svih stručnjaka neodrživa i ekološki neprihvatljiva. Vis Viva je privatni projek u koji je dosad uloženo preko 5 milijuna eura, a u vlasništvu je privatnih tvrtki među kojima je tvrtka MCC kojj je direktor Zoran Burić’, rekao je Bulj, a prenosi HRT.

Dodao je da je Burić za Nacional prošle godine izjavio kako za projekt ima podršku brojnih državnih tvrtki i agencija, među kojima je i Državni ured za upravljanje državnom imovinom koji je prema njegovim riječima vlasnik 50 posto zemljišta i da je Ured spreman prepustiti to zeljište za gradnju TE.

Novu ministricu vanjskih poslova Mariju Pejčinović Burić nazvao je “bivšom savjetnicom premijera Ivice Dačića zvanog ‘malog Slobe'”. Rekao je kako je ona u svojoj imovinskoj kartici navela da nema poslovnog udjela u tvrtkama svojeg supruga. No, očito je, kaže, da su ona kao i njezin suprug Zoran, lobirali za taj projekt koji je vrlo štetan za Dalmatinsku Zagoru i krško područje.

”Svima koji lobiraju da se gradi termoelektrana poručujem da neće uspjeti. Narod Sinja, Cetinske Krajine i Dalmacije neće im dopustiti uništavanje najvećeg izvora pitke vode”, istaknuo je Bulj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.