Božinović primio Klemma: Počinje otvorena komunikacija

Vijesti 14. lip 201713:09 > 13:12
Željko Lukunić/PIXSELL (arhivska fotografija)

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sastao se s predstavnicima Udruge specijalne jedinice policije koje je predvodio predsjednik udruge Josip Klemm, izvijestio je MUP.

Božinović je, kako je objavio MUP na svojoj internetskoj stranici, istaknuo da su vrata Ministarstva i njegovog kabineta uvijek otvorena za Udrugu specijalne policije te kako ovim sastankom počinje jedna otvorena komunikacija.

“Predstavnici Udruge su iznijeli svoje probleme i prijedloge mogućih rješenja. Istaknut je veliki doprinos policije u Domovinskom ratu koja je bila prva oružana sila na koju se mogla osloniti mlada hrvatska država, dok je specijalna policija bila njezin najelitniji dio obučena za izvršavanje najsloženijih zadaća. U Domovinskom ratu je poginuo 761 policajac, dok se njih 27 još uvijek vode kao nestali.

Predstavnici Udruge su naznačili potrebu za većom prepoznatljivošću umirovljenih veterana policije na protokolarnim događajima obilježavanja značajnijih obljetnica iz Domovinskog rata kao i Dana policije.

Isto tako, na sastanku je istaknuta nužnost kontinuiranog institucionalnog promicanja povijesne uloge policije u Domovinskom ratu i stvaranju države, kao i edukacije javnosti, a posebice mladih”, stoji u priopćenju.

Uz ministra i Klemma sastanku je prisustvovao voditelj projekata u Upravi za pravne poslove i ljudske potencijale MUP-a Josip Mihaljević, počasni predsjednik Udruge specijalne jedinice policije general Mladen Markač i predstavnik Jure Sertić, kao i župan Osječko-baranjske županije Ivan Anušić te umirovljeni general Hrvatske vojske Miljenko Filipović.