Evo što će sve Štromar koordinirati u Vladi

Vijesti 14. lip 201714:04 > 14:10
Patrik Macek/PIXSELL

Na današnjoj sjednici Vlade na čelo Koordinacija za sektorske politike, koja razmatra pitanja sektorskih politika graditeljstva i prostornoga uređenja, prometa i infrastrukture, turizma, kulture, obrazovanja i znanosti i sustava zdravstva, imenovan je HNS-ov Predrag Štromar.

 S obzirom na nove snage, Vlada je na sjednici, koja je održana danas jer je sutra praznik, usvojila i neke izmjene svojega Poslovnika te su umjesto dosadašnje Koordinacije za pravosuđe i upravu te koordinacije za gospodarstvo i društvene djelatnosti ustrojene Koordinacija za gospodarstvo i strukturne reforme te Koordinacija za sektorske politike.

Na čelo Koordinacije za sektorske politike, koja razmatra pitanja sektorskih politika graditeljstva i prostornoga uređenja, prometa i infrastrukture, turizma, kulture, obrazovanja i znanosti i sustava zdravstva, imenovan je Predrag Štromar što znači da će na određen način imati utjecaj i na provođenje kurikularne reforme.

Ipak, to ne znači da će Štromar i njegov HNS imati zadnju riječ kada je u pitanju provođenje bilo koje od nabrojenih sektorskih politika Vlade. Naime HNS u Vladi Andreja Plenkovića ima samo dva mjesta, a u svakoj koordinaciji ima više ministara. 

Što se tiče Koordinacije za sektorske politike, u njoj su osim Štromara ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar turizma Gari Cappelli, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek, ministar zdravstva Milan Kujundžić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, ministar financija Zdravko Marić i ministar državne imovine Goran Marić, a u njoj će biti i buduća ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković je u jučerašnjem intervjuu rekao da “nitko u Vladi neće imati odriješene ruke”, a posebno je u tom kontekstu spomenuo novu ministricu obrazovanja Blaženku Divjak, a danas je pak poručio da od Divjak očekuje da će raditi intenzivno kao i bivši ministar znanosti i obrazovanja Pavo Barišić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.