Vlada razriješila Mirjanu Rakić, godinu nakon njena zahtjeva

Vijesti 15. lip 201709:22 > 09:28
Davor Puklavec/PIXSELL

Mirjana Rakić, ravnateljica Agencije za elektroničke medije (AEM) i predsjednica Vijeća za elektroničke medije (VEM) razrješena je svojih funkcija na osobni zahtjev. Svoje razrješenje Rakić je čekala više od godinu dana.

Podsjetimo, potkraj siječnja prošle godine VEM je donio odluku o trodnevnoj zabrani emitiranja programa Z1 televizije zbog govora mržnje.

Bio je to uvod u prosvjede ispred zgrade agencije. U koloni od nekoliko tisuća ljudi našli su se i branitelji koji su prosvjedovali u šatoru u Savskoj, nosili su kartonsku Rakić u partizanskoj uniformi, u koloni se našao i tadašnji saborski zastupnik Ivan Tepeš (HSP AS), a Velimir Bujanec uručio joj je četničku kapu.

Nakon toga tadašnji ministar kulture Zlatko Hasanbegović predložio je Vladi da ne prihvati izvješće o radu spomenute institucije za 2014. godine i tražio je da se smijeni cijelo Vijeće. Da vijećnici ne bi trpjeli zbog nje, jer bilo je evidentno da su prosvjedi pod prozorom bili upereni protiv nje, Rakić je u ožujku zatražila da ju se razriješi. No, to se nije dogodilo. Svoj zahtjev ponovila je u svibnju prošle godine i onda se opet nije dogodilo ništa. Vlada čiji je Hasanbegović bio član se raspala, a Rakić je nastavila raditi svoj posao, piše tportal.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.