Plenković pogoduje Deutsche Telekomu i ugrožava interese RH

Vijesti 17. lip 201716:34 > 16:43
N1

Nakon što je u petak popodne Andrej Plenković primio šefa Uprave HT-a Davora Tomaškovića, a u čijem društvu je bila Ariana Bazala - Mišetić, reagirao je Božo Petrov i prozvao premijera da direktno pogoduje Deutsche Telekomu i ugrožava hrvatska interese.

[Most zahtijeva da tržište bude konkurentno i transpanrentno, bez monopola Deutsche Telekoma kojem ova vlada pogoduje, a tražimo i očitovanje premijera o sukobu interesa Tene Mišetić].

“Most nezavisnih lista je nudio i nudi rješenje u obliku izgradnje vlastite optičke mreže i infrastrukture. Gradnja agregacijske optičke mreže u vlasništvu Hrvatske pitanje je od ključnog nacionalnog interesa. Nije dobro da strana kompanija u vlasništvu ima infrastrukturu od strateške važnosti za našu zemlju. Smatramo da ovime Andrej Plenković direktno pogoduje Deutsche Telekomu i osim što ugrožava hrvatske interese, narušava i sva pravila tržišne utakmice”, poručio je na Facebooku Božo Petrov.

Podsjetimo, Andrej Plenković je u petak popodne primio šefa Uprave HT-a Davora Tomaškovića, a u njegovom je društvu bila Ariana Bazala – Mišetić, direktorica sektora Ureda predsjednika uprave Hrvatskog Telekoma.

Iz Vlade su za N1 odgovorili da je “riječ o jednom od uobičajenih radnih sastanaka koji se odvijaju u Vladi RH” te da je premijer s Tomaškovićem “razgovarao o investicijskom potencijalu i infrastrukturnim projektima HT-a u 2018. te o načinima ostvarivanja ciljeva Digitalne agende 2020.”

N1

Što je na sastanku radila Ariana Bazala – Mišetić, nisu pojasnili.

Bazala – Mišetić majka je Tene Mišetić koja obnaša dužnost zamjenice Predstojnika Ureda Predsjednika Vlade Republike Hrvatske. Njen suprug Ivica Mišetić je zamjenik predsjednika Odbor a u THT-u.

Podsjetimo, sredinom prosinca prošle godine Bojan Glavašević (SDP) je prijavio Tenu Mišetić zbog potencijalnog sukoba interesa vezanog za Hrvatski telekom, i to nakon što se s premijerom vratila iz Berlina, a gdje je tema razgovora bio i HT.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.