Drniš: Veliki požar gase 4 kanadera i 3 air tractora

Vijesti 29. lip 201713:53 > 15:45
N1

Četiri kanadera, tri air-tractora i pedeset vatrogasaca gase požar koji je u četvrtak izbio na području Trbounja kod Drniša, a u jednom se trenutku opasno približio kućama.

Na terenu je pedeset gasitelja iz JVP Drniš, DVD-ova Drniš, Ružić, Promina, Knin, Biskupija, Ervenik, Šibenik, Tisno, Zablaće i Grebaštica, koji uz zračnu pomoć pokušavaju požar staviti pod kontrolu, doznaje se u Centru 112.

“Trenutna opožarena površina je oko 370 hektara. Riječ je o požaru koji izbio jučer, ali se danas ponovno aktivirao zbog juga. Uz zračne snage, na terenu je pedesetak vatrogasaca koji požar nastoje staviti pod kontrolu. Vatra se u jednom trenutku približila kućama u selu Donji Marini, ali smo ih uspjeli obraniti i spriječiti nastanak štete”, rekao je za ŠibenikIN Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Podsjetimo, požari na području Šibensko-kninske županije zadaju glavobolje vatrogascima još od srijede popodne i navečer, kada je planulo ukupno sedam požara na otvorenom prostoru. Najgore je bilo na požarištu kod Zatona i Rasline gdje su snagama na terenu, 28 vatrogasaca s 10 vozila, pomagale protupožarne zračne snage, i to po tri kanadera i air tractora. Taj požar ugašen je tek jutros u 6,55 sati.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.