Drama na deložaciji u Zagrebu: "Plenkoviću, srami se!"

Vijesti 03. srp 201711:53 > 13:36
N1

U ponedjeljak je deložirana obitelji Selimović u zagrebačkom Prečkom. Na mjestu događaja su bili aktivisti Živog zida, policija i vatrogasci.

Aktivisti Živog zida pokušavali su spriječiti deložaciju, a pridružili su im se i građani koji su tijelima blokirali auto ovršitelja.

Na terenu je bilo dramatično. U jednom trenutku netko je iz stana prijetio bombom. Potom je otac žene koja je ovršena u jednom trenutku zaprijetio da će se baciti kroz prozor.

Policija je, međutim, nešto iza 12 sati uspjela nasilu ući u stan, na podu kojega su sjedili članovi Živog zida. U stan je ušao i ovršitelj koji je pozvao aktiviste da napuste stan i da ostane samo vlasnica s obitelji.

“Gospodine, imate li dozvolu za deložaciju kućnog ljubimca?”, pitali su aktivisti policiju koja je došla na intervenciju.

Oko 13,30 sati policija je počela iz stana iznositi aktiviste koji su vikali: “Bankari lopovi…”, “Plenkoviću, srami se!”, “Kolinda, srami se!”, “HDZ mafija…”

Vlasnica stana L.S. tvrdi da više nije mogla vraćati svoj kredit jer je bila prisiljena vraćati drugi kredit za koji je bila jamac.

“Strašno, ne znam kako ću to preživjeti, otac je prijetio samoubojstvom. Ne znam kako ću to preživjeti on mi je jedini. Pod tabletama sam”, kazala je L.S.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.