Rat kuhara: Lesar je još dobro i prošao

Vijesti 05. srp 201708:35 > 08:42
Facebook

Prepucavanja oko računa za večeru, koja su počela prekjučer, kada se Nikola Lesar, pobjednik showa “MasterChef”, na Facebooku požalio na visok račun u rapskom restoranu, nastavila se i jučer.

Lesar inače živi na Tajlandu, gdje je ima restoran, a najviše mu je zasmetalo, kaže, što našim ugostiteljima nije u interesu zadovoljiti gosta, nego ga oderati koliko je god moguće.

“Onaj osjećaj kad se nakon dvije godine vratiš u rodnu zemlju, i požališ to istog trena. Žlica maslinovog ulja 10 kuna! Kila brancina 450. Škampi, koji nisu bili na žaru, već sirovi, imaju istu cijenu. Ledena kava, koja nikad nije bila naručena, 80. Jad i sramota”, napisao je 26-godišnji Lesar na Facebooku.

‘Imao je kraljevski tretman. Moja konobarica ga je prepoznala i trudila se oko njih dva sata. Bilo je euforično. Platio je karticom i otišao, a tek me nakon sat i pol nazvao jer ima prigovor’, kaže vlasnik restorana i dodaje da je Lesaru najviše zasmetala cijena sirovih škampa od 450 kn.

Poznati gastro kritičar Radovan Marčić smatra da je Lesar još jeftino i prošao.

‘Slučaj na Rabu nije izuzetak, da je otišao u restoran na nekom od južnijih otoka, još bi ga više opelješili’, smatra Marčić i dodaje da je zanimljivo da nitko nije obratio pažnju na ogroman PDV na tom računu. Nije mu jasno ni zašto je kuhar odlučio kuhati specijalno za Lesara.

Gastro kritičar dodaje da je Lesar trebao znati da se sirova riba i pečena ne razlikuju u cijeni.

‘To nema nigdje u svijetu, cijena je uvijek ista. Lesar je to trebao znati! No, kod nas su cijene ribe generalno previsoke. Kod ribara se kreću od 120 do 150 kn ili 180 kn u sezoni pa nije jasno što točno može stajati 450 kn na Lesarovu računu. U restoranima na Jadranu se pak kreću od 290 kn do 800 kn, a u Zagrebu ih ima i po 320 kn’, kaže Marčić za Jutarnji list.