Tomašević: Ovo kidanje živaca danas prevršilo je svaku mjeru

Vijesti 10. srp 201712:53 > 12:55
Zagreb je naš

Tomislav Tomašević iz platforme Zagreb je naš! gostovao je u N1 studiju uživo i komentirao današnje probleme oko konstituirajuće sjednice zagrebačke Gradske skupštine.

Tomašević je istaknuo da očekuje da će se Skupština danas konstituirati. “Ovo je kidanje živaca prevršilo svaku mjeru. Izgleda da se nastavljaju pregovori putem kojih će Bandić dobiti tanku većinu i to da se rade novi ustupci ekstremnoj desnici”, rekao je Tomašević.

Upitan da objasni koji su to novi ustupci koji se rade ekstremnoj desnici, Tomašević je rekao da su vezani uz određene resore i teme, te da ekstremna desnica neće prestati s pokušajima da nebitne teme, poput imena ulica i trgova, zauzmu glavno mjesto.

“Svakako ćemo glasati protiv predsjednika skupštine, čime bi se konstituirala Skupština, budući da je prijedlog koji dolazi iz HDZ-a predmet te odvratne političke trgovine. Stvarno je riječ o političkoj trgovini koja se može usporediti s onom HDZ-a i HNS-a”, rekao je Tomašević.

Komentirao je i zaokret Milana Bandića, koji se prošle godine fotografirao s predstavnicima antifašista, a danas želi mijenjati ime Trga maršala Tita. “Mislim da je jedan pragmatičan političar, bez ikakve ideologije, koji se po svaku cijenu želi održati na vlasti i na slobodi. Nažalost, neće na tome stati, pokazuje se određena slabost Bandića, pokazuje određene znakove nervoze, izgleda da je samo načet ovime i mislim da je ekstremna desnica nanjušila krv i neće na tome stati”, rekao je Tomašević.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.