HNS-ovci se posvađali oko Facebook stranice

Vijesti 13. srp 201716:15 > 16:18
Ilustracija

Krapinsko-zagorska Županijska organizacija HNS-a optužila je svog bivšeg člana Romea Vincelja koji je na proteklim izborima bio i njihov kandidat za zamjenika gradonačelnika Krapine, da je Facebook stranicu Mladi HNS – a preimenovao u GLAS Mladih Krapina.

Kako piše Zagorje.com Vincelj je odmah po objavi odluke o koalicije HNS–a i HDZ-a istupio iz svoje stranke, a na nedavno održanoj osnivačkoj konvenciji pristupio je stranci GLAS koju su osnovali bivši članovi HNS- a.

Priopćenje, koje potpisuje predsjednik ŽO HNS–a KZŽ Anđelko Toplovec, kaže kako novoosnovana stranka GLAS na račun HNS-a u Krapini želi ojačati svoju stranačku infrastrukturu.

“Nekad član HNS-a, a danas član GLAS-a Romeo Vincelj uzeo si je za pravo da Facebook stranicu Mladi HNS-a Krapina jednostavno otuđi i preimenuje u GLAS Mladih Krapina. Je li to način na koji bi nova stranka trebala jačati svoje članstvo? “Dosljedno” i “čistog obraza” se krenulo s okupljanjem članstva i stvaranjem baze na stranačkoj infrastrukturi HNS-a. Vrlo liberalna i građanka metoda. Ovim putem zahtijevamo da se gradskoj i županijskoj organizaciji HNS-a odmah vrati stranica da ju može i dalje nesmetano koristiti. U prilog tvrdnji dostavljamo i sliku nove Facebook stranice koja je nastala promjenom imena”, stoji u priopćenju.

Za komentar ove optužbe pitali smo i prozvanog Romea Vincelja. Kako nam je rekao, oba profila koja su koristili mladi HNS–a Krapina otvorio je on još 2005. godine.

“Profile sam otvorio na osobno ime i svih ovih godina bio jedini administrator i uređivao ih bez ičije pomoći pa stoga ti profili pripadaju meni, a ne HNS – u. Predsjednik Topolovec to teško može znati, budući da on tada još nije bio ni u HNS–u, rijetko ih je posjećivao, a još rijeđe lajkao. Stoga me čudi iznenadni interes za te stranice, koji prije toga nije postojao”, istaknuo je Vincelj.

Dodaje kako je kompletno predsjedništvo mladih HNS–a Krapina izašlo iz stranke zajedno s većinom aktivnih mladih članova pa će stranka jako teško naći novo vodstvo mladih HNS–a u Krapini, kao i administratore stranica.

“Još jednom izražavam žaljenje što se u startu od strane HNS–a napada jedna opcija koja spaja ljude, lišena osobnih interesa, umjesto da se bave važnim temama za nas Zagorce, a to su klizišta ili aktualne posljedice nevremena i tuče u Zagorju. Uostalom zbog toga i HNS podržava Vladu HDZ–a, zar ne?”, istaknuo je Romeo Vincelj.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.