Milanović oštro po Kitarovićevoj i HDZ-u: Oni su hajdučija!

Vijesti 11. sij 201522:01 > 22:05
N1

Premijer Milanović u stožeru Ive Josipovića komentirao je nepotpune rezultate izbora, ali koji daju prednost Kolindi Grabar Kitarović.

“Onaj tko zastupa hrvatsku državu kao predsjednik odgovara Vladi i Saboru. Tijekom ove kampanje mi smo Josipoviću bili teret, to sam već puno puta govorio, jer mi smo u teškom poslu. Tko nema kičmu ne mora i ne može biti u biti u ovom poslu.

Kolinda Grabar Kitarović vodila je sektašku kampanju, ona se predstavljala kao sektaški vojnik svoje stranke, ponavljala je uvijek istih sedam rrečenica, ali ako je narod izabere to je njegova volja. Ako prevagnu glasovi dijaspore i odluče o izboru predsjednika, nemam problema s tim.”, rekao je premijer Milanović.

‘Vlada je jedina brana od povratka kriminalne družine’

Na pitanje novinara o tome kako će postupiti pobijedi li Kitarovićeva i sazove li sjednicu Vlade, premijer je kazao da se to nikada nitko nije odvažio tražiti od Vlade. ‘Vlada je mašinerija koja zasjeda svaki tjedan i ne znam ni kako bi izgledao sastanak koji traži predsjednik, jer status predsjednika bi bio ispod ranga premijera. Ne vidim smisao u tome.’, kazao je Milanović.

Vlada je odgovorna za unutarnju i vanjsku politiku, ona je ta koja je odgovorna, ali ako pobijedi Kolinda Grabar Kitarović mi smo jedina brana od povratka kriminalne družine na vlast, dodao je.

Na pitanje novinara da komentira moguće traženje izvanrednih parlamentarnih izbora koje je Kitarovićeva najavljivala, Milanović je odgovorio da će njegova Vlada trajati do kraja, da je čvrsta. ‘Uredili smo državu. Oni su hajdučija, mi smo država’, zaključio je premijer.