Ministar Krstičević podnio ostavku!

Vijesti 18. srp 201714:14 > 14:16
Ivo Cagalj/PIXSELL

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u utorak je podnio ostavku, neslužbena je informacija koji prenose mediji, no službenu potvrdu nije se moglo dobiti ni iz Vlade niti iz MORH-a, kao ni iz Ureda predsjednice.

Jutarnji list ekskluzivno donosi da je Krstičević podnio neopozivu ostavku zbog situacije vezane uz gašenje požara koji je pogodio Split i okolicu. Ostavka je uslijedila nedugo nakon što je predsjednica Republike i vrhovna zapovjednica Oružanih snaga Kolinda Grabar-Kitarović izjavila da je Hrvatska vojska mogla ranije pomoći u gašenju katastrofalnog požara kod Splita i da treba provesti istragu o tome kako je požar izbio i proširio se.

“Poznato je kako sustav zapovijedanja funkcionira. Zahtjev za angažman Hrvatske vojske daje glavni vatrogasni zapovjednik, a ja ni do ovog trenutka nisam dobio nikakav službeni zahtjev. U ovom trenutku na terenu je 200 vojnika i još 500 u pripravnosti, a naši vojnici već su ‘izginuli’ u gašenju”, izjava je Krstičevića koju prenosi Jutarnji list.

Vijest o neopozivoj ostavci objavili su brojni mediji, no za sada nitko nema službenu potvrdu.

Podsjetimo, iako je premijer jutros u Splitu kazao da je sustav reagirao baš kako treba, predsjednica države nije istoga mišljenja. Ona je u Salzburgu, uoči povratka u Hrvatsku, kazala:

Moje je mišljenje da je vojska na teren mogla izaći ranije. Iako nisu obučeni ni opremljeni kao vatrogasci za gašenje požara, čini mi se da je opseg požara bio takav da se trebala svaka ruka. Detaljnjije ću moći reći tek poslijepodne, kad vidimo na terenu što se zbivalo. Ovo je proces naučenih lekcija koje možemo i moramo pripremiti u okviru Strategija nacionalne sigurnosti, da naše službe djeluju u sinergiji i na taj se način nadopunjavaju”, rekla je Grabar Kitarović koja će svoj boravak u Austriji skratiti te će se uputiti u požarom poharan Split i Dalmaciju.