Vatra nas je gotovo pregazila, ali na Karepovcu više ne gori

Vijesti 19. srp 201711:15 > 11:18
N1

Direktor splitske "Čistoće" Miroslav Delić na Karepovcu je dao izjavu i demantirao napise nekih medija da na splitskom odlagalištu otpada još tinja vatra.

“Jutros kada sam otvorio portale, zapitao sam se jesam li ja na krivom mjestu, ili su oni bili na krivom mjestu. Nigdje ne gori i nigdje nema vatre. Bila je kritična jedino noć kad je bio požar, vatra nas je gotovo pregazila, jedva smo spasili živu glavu.

Pristupili smo saniranju stanja, vatra je bila 30-40 metara probila smeće, tada smo hitno intervenirali. Kamioni Županijskih cesta su do pet sati dovozili zemlju, radili su bageri, ovi ljudi iza mene su to radili, iza pet sati više nije bilo ni vatre ni dima. Nakon te prve noći nikakvog palamena više nije bilo. Kako što možete vidjeti, smeće se sada nesmetano dovozi. Mislim da nitko nije osjetio posljedicu tog požara”, kazao je Delić.

Što se tiče širenja neugodnog mirisa, na koji se žale Splićani, Delić poručuje da se s Karepovca može osjetiti samo miris paleži: “Tu ste, ja nisam stručnjak za plinove, mogu govoriti samo o održavanju. Osjeća se i sada miris paleži, to će se osjećati danima, ali ovdje se ne osjeća nikakav drugi miris.

Direktor splitske “Čistoće” tvrdi da na odlagalištu nije gorio nikakv opasni otpad.

“To je komunalni otpad, kao i oni koji se dovozi danas, to je trebalo hitno zaustaviti da se ne proširi na tijelo odlagališta. Zahvaljem svojim ljudima, nismo vidjeli prst pred nosom”, kazao je Delić.

Tijek događaja iz minute u minutu pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.