Krstičević ostaje pri svom

Vijesti 20. srp 201715:13 > 15:16
N1

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević i dalje je nejasan oko svoje ostavke, naime, ovako je danas na Pantovčaku povodom uručenja odlikovanja američkom generalu u Uredu predsjednice Kolinde Grabar Kitarović novinarima odgovarao na pitanja vezana uz svoju medijski obznanjenu ostavku:

Ostajete li ministar, pitali su Krstičevića novinari, a on ponovio: “Ja sam ministar dok me Hrvatski sabor ne razriješi”.

Naša reporterka upozorila ga je da to nije tako i da može podnijeti pisanu ostavku premijeru, no on je ustvrdio: “Rekao sam vam sve”. 

Gospodine Krstičević, nije li ovo malo neozbiljno? Nije nam jasna vaša izjava, ustrajali su novinari, a on opetovao na to: “Ja sam ministar dok me Hrvatski sabor ne razriješi, mislim da je to dovoljno”.

Je li Vam žao što ste ponudili ostavku uopće, zanimalo je dalje novinare, no i na to je Krističević tek odvratio: “Ja sam vojnik koji rješava svoje zadaće”.

Na pitanje nastavlja li se njegova misija, uporno je ponavljao: “Ja sam ministar dok me Hrvatski sabor ne razriješi”.

Podsjetimo, premijer Andrej Plenković, nakon sjednice Vlade održao je konferenciju za novinare, na kojoj je ponovio raniju izjavu da ne prihvaća ostavku ministra obrane, Damira Krstičevića. Potvrdio je da Krstičevićeva ostavka nije službeno stigla u Vladu.

“Sve je u redu, sve će biti dobro. Idemo dalje”, poručio je Plenković.

Premijera su novinari pitali koliko dugo može “razvlačiti” situaciju s ministrom Krstičevićem, odnosno dokad ona može trajati. “Dokle god hoćemo. Znate kako to ide, ja nazovem Andreu Gabrijel, potpisi i to je to, ali toga neće biti u vezi Damira”, rekao je Plenković.

Više pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.