Slovenski DVD-ovi donirali opremu vatrogascima iz Tisnog

Vijesti 20. srp 201721:11 > 21:11
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dobrovoljno vatrogasno društvo Tisno primilo je danas od slovenskih kolega donaciju vrijedne opreme, tešku čak dvije i pol tone. Tišnjanski dobrovoljci neće ju svu zadržati za sebe, već će ju podijeliti s kolegama diljem županije, jer, kako je rekao njihov zapovjednik Tome Belakušić, 'kad imaju oni, imamo i mi'.

Prije točno tri dana Igor Marijan, predsjednik DVD-a Radovljica iz Slovenije, koji s obitelji boravi na odmoru u Tisnom, vidjevši razmjere požara koji su harali Dalmacijom, ponudio je hrvatskim kolegama pomoć, a danas im istu i uručio.

“Naš kolega iz Slovenije bio je tu onu noć kad je gorjelo oko Splita, Zadra i Šibenika. Nazvao me i ponudio svoju pomoć, a sutra ujutro popili smo kavu. Rekao mi je da je spreman donirati nam opremu, a mi mu samo trebamo reći što nam je potrebno”, ispričao je danas zapovjednik tišnjanskih dobrovoljaca Tome Belakušić.

Momci iz Tisnog dobili su tako danas u dva kamiona i jednoj priikolici čak dvije i pol tone vrijedne opreme, među kojom i naprtnjače, kacige, kombinezone, čizme, više od stotinu cijevi, motorne pile i različita odijela za prilaz vatri.

“Tu vrijednu donaciju primili smo od 18 slovenskih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a zapovjednik Radovljica koordinirao je akciju animiravši ih. Uključio se i slovenski Crveni križ od kojeg smo danas primili još i medicinsku opremu”, rekao je Belakušić.

Tišnjanski vatrogasci vrijednu će donaciju podijeliti s kolegama iz ostalih DVD-ova u županiji, kazao je njihov zapovjednik, jer ‘kad imaju oni, imamo i mi’.

“Mi vatrogasci smo braća, a kako mi je rekao kolega iz Slovenije, ‘briga nas za politiku i Piranski zaljev, za vatrogasce nema granica”, kazao je zapovjednik DVD-a Tisno Tome, piše Šibenik.in.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.