Opara: Split nije spremno dočekao kataklizmu, građani jesu

Vijesti 21. srp 201707:34 > 07:36
N1

Splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara na konferenciji za novinare komentirao je svoju izjavu da Split katastrofalne požare, koji su pogodili Dalmaciju, nije spremno dočekao.

“Ja sam prvi dan, čim se stanje normaliziralo u ovom sustavu koji smo pokrivali, kazao na upit novinara da grad nije spremno dočekao ovu kataklizmu. Građani jesu, i na to sam ponosan. Kasnije je moja izjava interpretirana kao dokaz da sustav ne funkcionira pa je izašlo da se radi te moje konstatacije razvila cijela ova priča oko ostavki. Čuo sam se tog dana oko 22 sata s predsjednicom, pitala je kakvo je stanje, ja sam joj rekao i ponovio ovu rečenicu. Nije mi palo na pamet ulaziti u kompetencije van moje nadležnosti. Nisam osoba koja će procjenjivati kako aktivirati vojsku. Bio sam na nekoliko najugroženijih područja i odrađivali smo posao iz naših kompetencija”, kazao je splitski gradonačelnik.

“To nije kritika, već konstatacija. Potpuno je jasno da ukoliko imamo neuređene površine, korov uz ceste, otpad, divlje deponije i sve što je u komepntenciji grada, s tim ne možemo biti zadovoljni. To je bio veliki izvor poteškoća. Ako imate zapaljive odbačene materijale, zakrčene ulice, normalno da ne mogu iskazati svoje zadovoljstvo. Nismo imali jasnu i kompletnu sliku hidrantske mreže koja nije bila dostupna građanima. Imate hidrant u kojem nemate opremu. To mi je dalo pravo za kazati ovu konstataciju. Građani su riješili problem, koji nije uspio riješiti grad”, rekao je Opara.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.