Draženov Golf pronašao parking ispod njegovog omiljenog koša

Vijesti 25. srp 201717:30 > 17:35
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Bijel Golf jedinica kojeg je otac Dražena Petrovića Jole otkupio 1983. godine od Košarkaškog kluba Sarajevo nakon što mu je sin odbio njihovu ponudu i prešao u Cibonu, postavljen je danas na nosače ispod Draženovog koša na Baldekinu, gdje će mu ubuduće i biti mjesto.

Riječ je o prvom Draženovom automobilu uz kojeg je njegova majka Biserka Petrović sentimentalno vezana i krajem lipnja odlučila ga je vratiti u Šibenik.

Svima koji i danas čuvaju uspomenu na Dražena, Biserka Petrović zahvalila je na Facebooku.

”Želim se zahvaliti svima koji svih ovih godina u Šibeniku ulažu napore kako bi Dražen živio i disao kroz pore ovoga grada. Draženov spomenik pored njegovog igrališta bio je početak cijele priče koja se nastavila uređenjem Spomen sobe i trga koji nosi njegovo ime, a prošle godine postavljene su table sa Draženovim likom na ulazima u grad. Cijela priča ovih je dana zaokružena postavljanjem Draženovog prvog auta u njegovu Ulicu Petra Preradovića, pored obnovljenog koša i grafita, na mjestu gdje je kao mladić, ali i etablirani NBA košarkaš provodio sate sa svojom najvećom ljubavi – košarkaškom loptom”, napisala je njegova majka Biserka a posebnu je zahvalu uputila Funcutima koji cijele godine brinu o održavanju okoliša oko koša, piše Šibenik.in.

”Posebne zahvale za ovaj projekt UN Funcuti Šibenik koji cijele godine brinu da ovo mjesto bude čisto i uredno (okoliš, koš, grafit), Zelenilo – Šibenik za njihov doprinos i napore pri uređenju prostora, te gospodinu Dragi Paiću koji je koordinirao i proveo cijeli projekt u djelo bez ikakve naknade”, zaključila je Draženova majka Biserka Petrović.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.