Kanaderi gase požar na području Miljevaca kod Drniša

Vijesti 26. srp 201714:12 > 14:13
Izvor: N1

Na području Miljevaca kod Drniša u srijedu prijepodne buknuo je požar kojega gase i dva kanadera, a na terenu je više od 20 vatrogasaca.

“Na terenu su 23 vatrogasca s devet vozila. Vatrogascima su ranije pomogla i dva kanadera, ali požar još nije lokaliziran. Gori uglavnom trava i nisko raslinje”, izvijestili su iz Centra 112 Šibensko-kninske županije.

Požar, koji je planuo oko 11,10 sati, ne prijeti kućama, a pod kontrolom ga drže vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Drniš te dobrovoljna vatrogasna društva Drniš, Ruzić i Promina.

Na miljevačkom području gorjelo je i prije desetak dana, no požar su vatrogasci tada uspjeli lokalizirati uz pomoć kanadera.

Iz MORH-a je priopćeno da su na požarište Brištane kod Drniša u Šibensko-kninskoj županiji upućena dva Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne “Pukovnik Mirko Vukušić” iz Zemunika.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 130 požara (48 u Šibensko-kninskoj, 42 u Splitsko-dalmatinskoj, 30 u Zadarskoj, osam u Dubrovačko-neretvanskoj te po jedan u Ličko-senjskoj županiji i Istarskoj županiji).

Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile više od 1060 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 35 000 tona vode te je prevezeno 211 vatrogasca i vojnika i 27 tona vatrogasne opreme i vode do požarišta.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.