"Licemjerno je tražiti da Oluju slave i Srbi"

Vijesti 05. kol 201713:42 > 13:46
Duško Jaramaz/PIXSELL

Dejan Mihajlović, predsjednik županijske organizacije SDSS-a Karlovačke županije i reizabrani načelnik Općine Krnjak, rekao je da je normalno da Hrvati slave vojno-redarstvenu akciju Oluju jer je ona dovela do teritorijalnog integriteta, ali da se istovremeno ne može očekivati od Srba da i oni slave jer je to dan kada su mnogi ostali bez ičega.

“Država treba slaviti Oluju jer je to akcija kojom je država Hrvatska stvorila cjelovitost, kojom se rat završio i to je vrijedno slavlja, ali isto tako treba voditi računa da se ne inzistira na tome da slave i ljudi koji su tog dana ostali bez svega”, izjavio je Mihajlović za Hinu.

Oni, dodao je, ne mogu slaviti, jer bi to bilo licemjerstvo i od onih koji bi slavili i od onih koji bi tražili da slave.

“To nema veze s državom, to se može tretirati za to stanovništvo kao elementarnu nepogodu koja se desila, kao kada se desila poplava u Gunji zbog koje su morali otići iz svojih domova, kada su ostali bez svega i nitko ne očekuje da oni to slave. Slično se dogodilo i ovdje, samo što je bio rat u pitanju”, rekao je Mihajlović.

Mihajlović kaže da je takav stav “normalan” svima na lokalnoj razini, ali da se na nacionalnoj razini uvijek nađe netko tko diže tenzije i tvrdi da bi i predstavnici Srba trebali ići na proslavu u Knin.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter |Facebook | Instagram.