"Tražim referendum o porezu na nekretnine"

Vijesti 05. kol 201719:12 > 19:25
N1

Moramo zatražiti referendum koji će zaustaviti primjenu poreza na nekretnine, poručio je SDP-ov Gordan Maras nekoliko dana nakon što je načelnik Primoštena Stipe Petrina najavio referendum o porezu na nekretnine.

Primoštensko Općinsko vijeće odlučilo se referendumom boriti protiv poreza na nekretnine, a protivi mu se i udruga poreznih obveznika Lipa koja je još prije gotovo četiri mjeseca organizirala peticiju.

Na tu se temu sada oglasio i Maras na Facebooku te poručio: “Tražim referendum o “porezu na nekretnine” (zakon o lokalnim porezima), a ukoliko Ustavni sud ne dozvoli referendum, idemo na javni prosvjed do ukidanja zakona”.  

“Zdravko Marić i Andrej Plenković nam objašnjavaju da će porez na nekretnine, što se iznosa tiče, samo zamijeniti komunalnu naknadu. To naravno nije istina. Iznos koji ćemo platiti bit će u startu oko 400 milijuna kuna viši. Za koju godinu će još porasti”, uvjeren je Maras.

“Ne smijemo to dopustiti i moramo zatražiti referendum koji će zaustaviti primjenu ovog poreza. To će biti moja inicijativa na prvom sastanku kluba zastupnika SDP-a. SDP nije sudjelovao u izglasavanju ovog zakona prošle godine”, najavio je Maras i zapitao: “Podržavate li me u tome da spriječimo Plenkovića i Marića u guljenju građana?”

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.