Nastavlja se serija potresa u Rijeci: Treslo se i iza ponoći

Vijesti 10. kol 201708:36 > 08:38
emsc

U Rijeci i riječkoj okolici još jedan potres dogodio se noćas, u 1,22 sata, kad su seizmografi zabilježili podrhtavanje tla jačine od 2,4 po Richterovoj ljestvici.

Epicentar posljednjeg potresa bio je opet kod Jadranova, na dubini od dva kilometra.

Prije toga treslo se u 22.39 sati, opet s epicentrom između Jadranova i Dramlja, 14 kilometara od grada. Seizmološka služba bilježi da je tad u pitanju bio potres jačine 3,1 po Richterovoj ljestvici, koji se osjetio intenzitetom IV stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove ljestvice.

Prije nego li u Seizmološkoj službi Hrvatske, posljednji potres zabilježen je na servisu emsc-csem.org, koji prati potrese diljem svijeta. Tamo govore o potresu magnitute 3,5, na dubini od dva kilometra.

Serija potresa koja je započela u utorak, dakle, nastavlja se. Prema Seizmološkoj službi, od utorka, kad je serija potresa počela, zemlja se tresla šest puta, što izaziva priličnu nelagodu.

Međutim, treba imati na umu da se potresa ove jačine godišnje u svijetu dogodi 49 tisuća. Potresi između 3,0 i 3,9 stupnjeva kvalificiraju se kao manji potresi, oni se često osjete no rijetko uzrokuju štetu, piše Novi list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.