Kome zvoni zvono: Je li Vlada pala u krizu?

Vijesti 13. kol 201720:29 > 21:31
Sanjin Strukic/PIXSELL

Dok premijer i njegovi ministri pune baterije na godišnjiim odmorima, javnost se pita je li Vlada nakon svih nesuglasica u krizi. Za HNS krize nema - niti će je biti.

“Nema nikakve krize Vlade. Svi bi možda željeli tu krizu i da se ne uspije, ali ja garantiram da ćemo uspjeti i da će Hrvatska za tri godine biti puno bolja država, uređenija i da će građani puno bolje živjeti”, kazao je potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, HNS-ov Predrag Štromar.

Andrej Plenković ranije je u sukobe ulazio jedino s Mostovim ministrima, a sada mu probleme stvaraju ministri iz njegovih redova. Prije svega Tomislav Tolušić s naknadama za uvoz voća i povrća zbog čega je narušio odnose s regijom.

Dugo najavljivani porez na nekretnine po prvi je puta na suprotne strane doveo Plenkovića i Zdravka Marića. Porez je odgođen, a Marić već danima šuti.

A već najesen Plenkovića čekaju novi problemi. Prije svega obrazovna reforma. Prijedlog Akcijskog plana treba biti gotov početkom rujna, a HNS-ova ministrica navodno je već dvaput prijetila ostavkom. Ona je to oštro demantirala.

Vladu čekaju i mukotrpni pregovori sa sindikatima oko novog kolektivnog ugovora. Sindikati se ne žele ponovno odricati svojih teško stečenih prava.

A tu je i Agrokor

Vladu Andreja Plenkovića očito očekuje medijski atraktivna jesen.

Cijelu priču pogledajte u prilogu.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.