Josipović za N1: Neću se ispričati Vigilareu

Vijesti 16. kol 201709:03 > 09:13
N1

Bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović prije nekoliko je dana na svom Facebook profilu kritizirao program HRT-a za blagdan Velike Gospe. Zbog napisanih komentara konzervativna udruga Vigilare zatražila je ispriku bivšeg predsjednika. Upitali smo Josipovića za komentar i planira li se ispričati.

“Nemam što komentirati, a ispričati se neću. Ustvrdio sam da Hrvatska nije katolička džamahirija, nadam se da u udruzi Vigilare ne smatraju da jest ili da treba biti.”, kratko nam je rekao Josipović.

Podsjetimo, bivši predsjednik na Facebooku je prenio komentar Ivice Maštruka koji konstatira: “HRT je doista postao televizija koja ne samo da nadmašuje sve moguće obaveze prema Ugovoru HRT-a i Biskupske konferencije, nego to postaje i kontraproduktivno i u svakom slučaju odbija dobar dio gledatelja. Ovo što se radi za blagdane prešlo je sve moguće granice dobrog ukusa. I nisu tu u pitanu religijska osjećanja gledatelja nego je to očito podilaženje crkvenim institucijama”.

U jednom od komentara ispod objave je napisao: „Hrvatska je sekularna država. Nije katolička džamahirija.”

Na sve navedeno reagirali su iz Vigilarea te zatražili ispriku Josipovića, Pravnog fakulteta, stranke Naprijed Hrvatska te brisanje njima spornih komentara.

Za što sve Vigilare tereti Josipovića pročitajte OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mrežaTwitter|Facebook | Instagram.