Otvoren dio A1 koji je zbog požara bio zatvoren satima

Vijesti 21. kol 201721:44 > 21:49
Ilustracija

Nakon zatvaranja dijela autoceste tijekom današnjeg dana zbog većeg broja požara u neposrednoj blizini autoceste, autocesta A1 od čvora Zadar II do čvora Pirovac, puštena je u promet u punom profilu, objavile se Hrvatske autoceste u ponedjeljak oko 21:45 sati.

“Trenutno stanje na autocestama omogućava nesmetano i sigurno odvijanje prometa. Zbog bure koja još uvijek traje, brzina na ovoj dionici bit će ograničena na 60 km/h.

Molimo korisnike da se zbog sigurnosti svih sudionika u prometu pridržavaju regulacije i ograničenja brzine, te da prate obavijesti na info displayima.

U slučaju eventualnih izvanrednih situacija u prometu, korisnike ćemo o stanju na dionicama autocestama obavještavati putem prometnog servisa HAK-a i radio postaja, stoga je važno uključiti radioprijamnik u sustav informiranja o stanju u prometu (RDS). Sve dodatne informacije mogu se dobiti na besplatnim info telefonima 0800 0422 ili 0800-0111″, navodi se u priopćenju.

Zbog požara uz autocestu A1 na naplatnim postajama Benkovac, Pirovac i Zadar II bile su obustavljene naplate cestarine.

Kod Benkovca se požar u jednom trenutku jako približio autocesti, pa su vozči koji su se na njoj tada zatekli bježali vozeći u suprotnom smjeru.

ituaciju na požarištu UŽIVO pratimo OVDJE.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.