Sandoz: Vazidin nije stavljen na hrvatsko tržište

Vijesti 24. sij 201513:54 > 13:56
Morgue File

Farmaceutska tvrtka Sandoz demantirala je vijest o povlačenju lijeka "Vazidin" iz ljekarni jer ga, tvrdi, još nije stavila na tržište.

“Vijest o povlačenju Sandozovog lijeka Vazidin 35 mg iz ljekarni je netočna. Naime, kompanija Sandoz je lijek Vazidin samo registrirala u Hrvatskoj, a nikada ga nije stavila na tržište niti poduzela bilo koji daljnji korak kao što je primjerice stavljanje na listu HZZO.

Kao i sve farmaceutske kompanije koje su imenovane u ovoj vijesti i Sandoz će poduzeti sve korake kako bi se točno utvrdile činjenice vezane uz proces odobrenja ovog lijeka. Sigurnost i dobrobit pacijenata je Sandozova primarna briga te sve svoje odluke temeljimo na tome”, stoji u priopćenju Sandoza medijima.

Hrvatska agencija za lijekove i medicinske proizvode (HALMED) dopunila je u subotu ranije priopćenje o obustavi stavljanja u promet devet lijekova i potvrdila kako se “Vazidin” tvrtke Sandoz, koji se našao među tim lijekovima, nikada nije lansirao na tržište, već je samo registriran.

“Vazidin nikada nije lansirao na tržište niti se je planirao lansirati, već je samo registriran”, stoji u priopćenju HALMED-a.