Propovijedi u Ludbregu zadovoljni i Jandroković i Bernardić

Vijesti 03. ruj 201715:29 > 15:40
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL

Poruku da Hrvatska ne smije biti zarobljena svojom prošlošću i da Domovina danas najviše treba zajedništvo i dijalog, koju je u nedjelju izrekao mons. Egidija Živkovića, biskup gradišćanskih Hrvata iz Željezna predvodeći euharistijsko slavlje u svetištu Predragocjene krvi Kristove u Ludbregu - novinarima su nakon mise komentirali i neki političari.

Jandroković: Propovijed gradišćanskog biskupa putokaz da se gleda u budućnost

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, izjavio je kako je propovijed biskupa Živkovića putokaz da se gleda u budućnost, da u Hrvatskoj bude međusobne tolerancije, ali i suočavanja s povijesnom istinom.

“To je ono na što smo svi spremni i što je naša obaveza i dužnost kao političara da se utvrde povijesne činjenice i da učimo iz povijesti; ali da ne budemo okrenuti prema prošlosti već na temelju tih znanja, spoznaja i iskustava gradimo bolji život u budućnosti. Da generacije koje dolaze žive u miru, gospodarskom blagostanju da Hrvatska bude bolja, uređenija zemlja s puno više međusobnog uvažavanja, tolerancije, prihvaćanja drugačijeg mišljenja i dijaloga, koji nije opterećen međusobnim optužbama već uvijek usmjeren ka traženju zajedničkih, prihvatljivih rješenja”, zaključio je Jandroković u izjavi nakon euharistijskog slavlja služenog u zavjetnoj kapeli Hrvatskog sabora u ludbreškom svetištu Predragocjene Krvi Kristove.

Čačić: Poruke biskupa Živkovića civilizirane i europske, pokazuju koliko Crkva ima pluralizma

Varaždinski župan Radimir Čačić čestitao je biskupu Živkoviću na propovijedi za koju drži da je prihvatljiva za veći broj vjernika. Ističe kako propovijed gradišćanskog biskupa iz Željezna u Austriji pokazuje koliko Crkva unutar sebe ima pluralizma i da je to dobro i dragocjeno.

Župan Čačić napominje kako je siguran da ovakva propovijed i poruka dotiče puno veći broj vjernika. Čestitao je biskupu Egidiju Živkoviću na porukama, ocijenivši da su one civilizirane, europske i da takve trebaju biti.

Bernardić: Neugodna poruku Vladi da se štite korupcija i paraziti i da se živi u prošlosti

Predsjednik SDP-a Davor Bernadić, koji je na misi u Ludbregu bio u društvu saborskog zastupnika Siniše Hajdaša Dončića te lokalnih SDP-ovaca, smatra da je to vrlo neugodna poruku Vladi da se štite korupcija i paraziti, i da se živi u prošlosti.

“Ovo je bila jedna oštra poruka s oltara upravo vladajućima”, izjavio Bernardić.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.