"Politika Plenkovića je da tiho pokušava rješavati stvari"

Vijesti 10. ruj 201709:17 > 09:25
N1

Događaje tjedna u Točki na tjedan komentirali su novinarka Večernjeg lista Iva Boban Valečić i reporter N1 televizije Antonio Zavada, a jedan od tih događaja je i premještanje ploče HOS-a s pozdravom "Za dom spremni" iz Jasenovca u Novsku.

Premijer Plenković kazao je da je premještanje ploče prvi korak. Je li ovo rješenje ili kompliciranje čitave situacije?

“Teško je od bilo koga, pa i Plenkovića, očekivati da preko noći riješi sva ideološka pitanja koja nas opterećuju 27 godina. Ovdje je nastao problem zbog njegove zakašnjele reakcije jer je ploča postavljena u Jasenovcu. Ona je trebala biti maknuta prvi dan, no premijer se očito uplašio reakcije s desne strane, vjerojatno najviše unutar same stranke. Mislim da je to bila bespotrebna i loša procjena. Sada je u specifičnoj situaciji i mogla bi nam prijetiti radikalizacija političke scenu, koju smo već imali, i mislim da to nikome ne bi trebalo biti u cilju”, kazala je Boban Valečić.

HDZ-ov koalicijski partner Milorad Pupovac već je odbacio ovakvo rješenje, rekao je da je to neprihvatljivo. Nezadovoljan je i HNS.

“HNS i SDSS su nezadovoljni, mogu biti manje ili više ljuti, ali neće napraviti ništa. Već su nekoliko puta mogli da su htjeli, a nisu. ne vidim razloga zbog čega bi njihovo strpljenje došlo kraju. Ovakve prijetnje smo čuli već nekoliko puta. Politika Plenkovića je da tiho pokušava rješavati stvari kako ne bi došlo do radikalizacije”, mišljenja je Zavada.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.