Vozio autobus pun putnika s 3,16 promila alkohola u krvi

Vijesti 11. ruj 201714:00 > 14:05
Pixabay

Čak 3,16 promila alkohola napuhao je 52-godišnji vozač autobusa kojeg je policija u nedjelju oko podneva zaustavila u mjestu Žagrović kod Knina, doznaje se u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj.

Riječ je o autobusu marke Volvo, zagrebačkih registracija i u vlasništvu prijevozničke tvrtke iz Zagreba, koji je prometovao na međugradskoj liniji između Zadra i Knina, a u trenutku kad je zaustavljen unutra je bilo putnika, potvrdili su u policiji.

Vozač koji je s rekordnom količinom alkohola u organizmu sjeo za putnički autobus, zadržan je do otriježnjenja u policijskoj postaji, ali protiv njega još nije pokrenut prekršajni ili kazneni postupak. U policiju su kazali kako još provode sve one izvide i radnje kojima će utvrditi kako je tako pijana osoba sjela za volan autobusa i tako ugrozila putnike i druge sudionike u prometu, javlja ŠibenikIn.

”Također, provodimo izvide i radnje na okolnosti možebitnih kaznenih djela i ptrekršaja koji su vezani uz ovaj događaj”, rekli su u policiji.

Protiv 52-vozača sigurno će biti poduzete adekvatne mjere i ostat će bez vozačke dozvole, a nakon toga vjerojatno i bez posla.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.