Keleminec opet palio Novosti, policija odvela prosvjednika

Vijesti 12. ruj 201713:10 > 13:12
N1

U organizaciji stranke A-HSP desetak je njenih pripadnika spalilo primjerke tjednika Novosti pred uredom Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu. Policija ih nije privela, ali jest jednu osobu koja je prosvjedovala protiv čina paljenja novina.

Šačica desničara koje je predvodio Dražen Keleminec, predsjednik stranke A-HSP, prosvjedovala je pred sjedištem Srpskog narodnog vijeća u Zagrebu.

Kao i na prošlom njihovom prosvjedu, i ovoga puta su spaljeni primjerci tjednika Novosti, a ovaj put su ih zapalili Keleminec i čovjek koji se predstavio kao pripadnik srpske nacionalne manjine, koji je rekao da se protivi politici Milorada Pupovca, predsjednika SNV-a, što pokazuje činom paljenja novina.

Ovoga puta su izgorjela dva primjerka preko čijih naslovnica su bili zalijepljeni naslovi ‘Idi bre pa se leči’ i ‘Lepo gore lepe novine’, javljaju Novosti.

Policija je nadgledala skup, snimali su ga kamerom, ali prema njima nisu postupali. Jesu, međutim, prema jednom čovjeku koji je vikao prosvjedujući protiv Keleminca i družine. Nakon što je Keleminec pozvao policajce da reagiraju, oni su tog čovjeka udaljili.  Keleminec je rekao kako je proteklih dana bio na ispitivanju u policiji zbog skupa održanog prije 10 dana, kada je također spaljen primjerak tjednika Novosti, ali da mu ne mogu ništa jer novine nisu paljene na javnoj površini, već u kanti.

I ovoga puta primjerci Novosti dogorjele su u pripremljenoj kanti. Keleminec je rekao da je podnesena i kaznena prijava protiv Milorada Pupovca zbog “poticanja na terorizam te širenje rasne i nacionalno etničke mržnje”, referirajući se na nekoliko naslovnica Novosti. Tvrdi, naime, da je taj tjednik ciljano poticao na uništavanje i paljenje državnih i javnih objekata, piše Dnevnik.hr.

Pogledajte snimku pretposljednjeg paljenja novina:

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.