Tijelo sv. Leopolda Mandića ponovno stiže u Hrvatsku

Vijesti 13. ruj 201707:44 > 07:46
Goran Stanzl/PIXSELL

Tijelo sv. Leopolda Bogdana Mandića u četvrtak ponovno dolazi u Hrvatsku.

Prvo će pohoditi Zadar u 14 sati, gdje će biti svečani doček i misa koju će predvoditi zadarski nadbiskup Želimir Puljić, a potom će 15. rujna tijelo nakon mise nastaviti hodočašće prema Herceg Novom, gdje će također biti svečani doček, kako je najavio provincijal hrvatskih kapucina fra Jure Šarčević.

“Planirali smo da tijelo dođe u Kotor, no zbog raznih okolnosti biskup je zaključio da je možda najbolje da sve bude u Herceg Novom, što je i organizacijski lakše, nego da je na dva mjesta. Idući dan, 16. rujna, tijelo će biti ispraćeno za Dubrovnik, gdje će u 20 sati stići u Svetište Gospe od milosrđa, koje vode kapucini. Tu će se uključiti dubrovački biskup Mate Uzinić i također će biti organiziran svečani doček, misa i bdijenje”, rekao je Šarčević, dodajući kako 17. rujna tijelo ide u Split.

“Uvjeren sam da će odaziv biti velik, kao što je bio i u Zagrebu, jer znam da u južnoj Hrvatskoj ima puno štovatelja sv. Leopolda. Peti dan hodočašća, 18. rujna, tijelo će biti dočekano u Rijeci, a posljednjeg dana hodočašća, 19. rujna, ispraćeno za Padovu”, kaže Šarčević, prenosi Večernji list.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.