Svećenik koji slavi smrt Goldsteina obrisao Facebook profil

Vijesti 18. ruj 201707:24 > 07:30
N1

Hvarski svećenik don Mili Plenković na svojem je Facebook profilu objavio sramotan status o smrti Slavka Goldsteina. Nakon što su ga iskritizirali brojni građani, istu objavu je izbrisao, a potom je nestao i njegov profil na Facebooku.

Podsjetimo, on je napisao da ga je obradovala vijesti o smrti Slavka Goldsteina.

“Obradovala me je vijest da je umro dr. Slavko Goldstein. Drago mi je da je jedan mrzitelj Hrvatske nestao s pozornice ovog svijeta. Ipak mu od srca želim pokoj vječni i da mu Jahve bude milosrdan sudac. Njegovo će mu milosrđe biti jako potrebno obzirom na more laži što ih je (svjesno i namjerno) širio pod krinkom znanstvenog autoriteta. Tim je lažima planski sramotio Hrvatsku i hrvatski narod. Iz Biblije znamo da Jahve mrzi laž (Jahve mrzi lažljivi jezik Izr 6, 16)”, napisao je don Plenković na Facebooku.

Građansko-liberalni savez (GLAS) priopćio je u nedjelju da najoštrije osuđuje govor mržnje hvarskog svećenika don Milog Plenkovića koji je na svom Facebook profilu objavio skandalozan status u kojemu izražava radost smrću Slavka Goldsteina nazivajući ga mrziteljem Hrvatske.

Pozivamo Hrvatsku biskupsku konferenciju, Splitsko-makarsku nadbiskupiju i Hvarsku biskupiju “da javno osude izjave don Plenkovića i ograde se od istih budući da su takve izjave u potpunoj suprotnosti s poslanjem Katoličke crkve. Također zahtijevamo ispriku vrha Katoličke crkve građanima Hrvatske s obzirom na to da smo doživjeli i to da se svećenici javno vesele nečijoj smrti i to samo zato što se s pokojnikom politički ne slažu”, stoji u priopćenju te stranke.

Treba li Crkva javno osuditi don Plenkovićeve stavove?