Josipović o 'ministarstvu ćudoređa i bogoštovlja Vigilareu'

Vijesti 20. ruj 201711:34 > 11:38
HNK Facebook

Nakon što je objavljeno da su iz udruge Vigilare zatražili od Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu da povuku plakat kojim reklamiraju pretplatu za kazališnu sezonu 2017./2018., oglasio se bivši predsjednik države Ivo Josipović

‘Uznemireno ministarstvo ćudoređa i bogoštovlja Vigilare traži da HNK povuče reklamni plakat. Usplahireni Vigilare objavio se u ime “velikog broja uvrijeđenih poreznih obveznika”. Sljedeći su “prostački” Klovićevi dvori? Vasko Lipovac je “ispod svih standarda za jednu kulturnu ustanovu”? S nestrpljenjem i radošću iščekujemo sljedeći batarelizirani proglas Vigilarea da naučimo što je šund u hrvatskom javnom prostoru i konačno mu stanemo na kraj’, napisao je Josipović na svom Facebook profilu.

Podsjetimo, iz Vigilarea su jučer priopćili da “otaknuti brojnim pritužbama uznemirenih građana, ovim putem izražavamo svoj prosvjed zbog neukusne marketinške kampanje Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu za prodaju pretplata za sezonu 2017./2018.

Smatramo da korištenje apela na bludnje radnje u promidžbi ne dolikuje nacionalnoj kazališnoj kući i da institucija s takvom tradicijom koja se financira novcem poreznih obveznika, ne bi trebala privlačiti pretplatnike prostaštvom i jeftinim senzacionalizmom.

Ova je kampanja ispod svih standarda za jednu kulturnu ustanovu od nacionalnog značaja i vrijeđa veliki broj poreznih obveznika čijim se novcem financira te stoga tražimo njezino zaustavljanje i uklanjanje uznemirujućih plakata iz javnog prostora”, naveli su iz udruge Vigilare.