Munjiza o sukobu Vlada-Todorić: Netko će završiti u zatvoru

Vijesti 23. ruj 201721:16 > 21:21
N1

Nekadašnji predsjednik Uprave Konzuma, Drago Munjiza komentirao je komunikacijsku ofenzivu koju zadnjih dana provodi Ivica Todorić.

Što vi vidite iz ove promjene komunikacijske strategije?

Todorić je ova 3-4 mjeseca došao do nekih saznanja gdje je promijenio mišljenje. On je potpisao ovaj poziv Vlade za izvanrednu upravu. Ovo je novi iznenađujući način komunikaijce za tu osobu. On se vjerojatno tu još uči. On tvrdi, ako maknem pravne i političke aspekte tog bloga, da je promet Agrokora pao 20 posto u odnosu na lani, a to je stvarno loše ako je istina. Ako je to točno vjerovnici mogu biti zabrinuti.

On je bio gospodar i percipiran je kao najmoćniji čovjek u regiji. I otac kad sinu prepušta firmu mu se čini da bi to moglo bolje ili drugačije. Mislim da je ovo sve jedna velika spekulacija dok ne dođu podaci koliko su zaista dugovi, da li promet raste ili pada i koliki su stvarni dugovi.

Kako to da je sad odlučio komunicirati par dana uoči nalaza revizije?

Prošli tjedan se u novinama pojavio tekst tko bi mogao preuzeti djelove Agrokora. Vjerujem da je to povod. Nije uzrok, ali je povod. Uzrok je što će netko drugi raditi reviziju, nekakava kuća s kojom on ne upravlja, nego sam promatra što se dešava.

S ljudske strane, vjerujete li mu da je prepustio upravljanje državi pod pritiskom?

Mislim da tada nije imao izbora. On je bio odlučan, koncizan čovjek tako da ga ne mogu neozbiljno doživjeti, ali u 11 godina čovjek ostari i promijeni se. Sigurno je to dragovoljno potpisao.

Mogu li tužbe što promijeniti?

Ne, ne mislim. Jasno je da je lex Agrokor kontroverazn. Tu je ili pobjednik ili pokojnik. Ako se postigne nagodba onda je to izvrstan put, ali na tom putu će biti dvojbi.

Očekujete li da će blog se nastaviti?

To su teške optužbe s jedne i duge strane. S jedne strane on je optužen da nije normalan, s druge stane on optužuje za teški kriminal. Mislim da će tu netko završiti u zatvoru i nemoguće je da to prođe samo tako.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.