Socijalni dućan ostao praznih polica – pomozite ako možete

Vijesti 02. lis 201711:13 > 11:22
Ilustracija

"Trenutačno smo prazni, jer ovismo o donacijama. Pomažu nam određene tvrtke i svaki dan skupljamo hranu po trgovačkim centrima, ali imamo puno korisnika i nikad se ne zna koliko ćemo hrane dobiti", kaže za N1 Tina Debaljak, djelatnica Crvenog križa Zagreb.

Socijalna samoposluga iz zagrebačkog Sigeta, koja se brine za oko 4.500 Zagrepčana lošijeg imovinskog stanja odnosno za oko 1.700 siromašnih obitelji, ovih dana opet je ostala bez hrane pa mole za pomoć sve koji su u mogućnosti.

“Trenutačno smo prazni, jer ovismo o donacijama. Pomažu nam određene tvrtke i svaki dan skupljamo hranu po trgovačkim centrima, ali imamo puno korisnika i nikad se ne zna koliko ćemo hrane dobiti”, kaže za N1 Tina Debaljak, djelatnica Crvenog križa Zagreb.

Pojašnjava da socijalnu samoposlugu vode zajedno s Caritasom Zagrebačke nadbiskupije, ali da, kako isključivo ovise o donacijama, često ostaju bez hrane.

“Jednostavno ispadne da nekada nemamo ništa. Prošli tjedan smo našim korisnicima dijelili samo pekarske proizvode i voće”, kaže Debeljak apelirajući da je svaka pomoć dobrodošla.

“Pozivamo sve tvrtke koje nisu uključene u proces doniranja hrane da se uključe. I građani mogu pomoći – i jedna jedina namirnica je dobrodošla”, kaže Debljak.

Građani koji su u mogućnosti pomoći osobno donacije mogu donijeti u ovu socijalnu samoposlugu svakim radnim danom od 8 do 16 sati na adresi Siget 18 A, a trgovački lanci i proizvođači hrane informacije kakao se uključiti u proces doniranja mogu pronaći na web stranici Crvenog križa.

N1 pratite putem aplikacija za Android | iPhone/iPad | Windows| i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram.